Buitentip:
Buitensporten met Nick

Mei 31, 2020
Buitentip van Nick

Hoe sport weer buitenspelen wordt

In de natuur trainen en oefeningen doen  is de meest eenvoudige en vrije buitensport, waarbij plezier in bewegen voorop staan. Je hebt niks nodig  zonder iets nodig te hebben of mee te nemen. De natuur in en ongeacht het weer, locatie of omstandigheden jezelf fysiek uit te dagen op een speelse manier. De uitdaging is om alles wat je in de natuur tegenkomt te gebruiken om al je fysieke eigenschappen, weerstand, zelfvertrouwen en weerbaarheid te verbeteren of vergroten.

Voel je vrij om te bewegen

Door vrij en intuïtief te bewegen in de natuur en te anticiperen op de steeds wisselende omgeving en omstandigheden scherp je vaardigheden en instincten aan. Beleving, gevoel en inschatting staan centraal. Je bepaalt zelf hoe intensief, hoe vaak, hoe snel en hoe lang je iets doet. Je beweegt met een doel; om ergens te komen, iets te verplaatsen, ergens op, over, of langs te komen. De exacte uitvoering van een beweging bepaal je zelf, zo zoek je zelf de voor jou meest efficiënte manier. Deze manier van leren en verbeteren wordt intrinsiek genoemd. Je verandert op basis van feedback vanuit jezelf, eventueel aangevuld met externe feedback van medesporters.

Wordt fysiek sterker

Verbeteren van de functiesvan het lichaam, dat is essentieel om gezond, fit en sterk te zijn. Daarom traint NatuurlijkSportief ook functies. Je traint dus bijvoorbeeld om zwaarder te tillen, hoger en makkelijker te klimmen en harder te lopen. Door handelingen en vaardigheden compleet te trainen, verbeteren niet alleen de individuele spieren in kracht, maar verbetert je hele systeem. Van de motorische aansturing vanuit je hersenen, de samenwerking tussen de diverse spiergroepen, tot de kwaliteit van het spier-, bot en peesweefsel. Op deze manier versterk je de totale balans en kwaliteit van je beweegapparaat. Laat hieronder weten wat voor tips jij hebt voor buiten sporten?
Meer buitentips uit de community

Stel je vraag aan de commmunity