Buitentip:
Kampvuur bouwen met Merel

April 26, 2020
Buitentip van Merel

De juiste plek voor het vuurtje

Om te beginnen het is belangrijk om de juiste plek uit te kiezen voor het bouwen van je vuur. Het is geen goed idee om vlak voor je tent een kampvuur te bouwen. Ik hou zelf altijd vijf meter weg van objecten aan. Het beste kan je een kampvuur bouwen op een vlakke ondergrond, het liefste in een vuurschaal zodat het gazon van jouw host niet kapot gaat. Dat gezegd hebbende. Zorg ook altijd dat je toestemming hebt om een kampvuur te bouwen.

Voorbereiding

Voorbereiding is super belangrijk bij het maken van een goed kampvuur. Voor een goed vuur heb je 3 dingen nodig. Ten eerste heb je houtsnippers nodig of een aanmaak blokje nodig. Maak een keuze wat jij gaat gebruiken één van deze twee vormt straks de basis wanneer je het vuur gaat aansteken. Als tweede moet je zorgen dat je beschikt over wat kleine (droge) takjes, en wat droge bladeren of stro. Ten derde is het noodzaak om wat grote blokken hout te vinden, die, als je het vuur eenmaal aan hebt, er voor zorgen dat het vuur blijft branden.

       Vergeet niet om ook een emmer water bij de hand te houden voor het geval dat. 

Steek het kampvuur aan

Als de “tent” eenmaal staat, kan je takjes en bladeren met een lucifer aansteken. Zodra het vuur goed brandt kan je de grote stukken hout er op leggen. Je kan nu de worstjes en de marshmallows aan een stokje rijgen, en ze gaan roosteren boven het vuur. Veel plezier!
Meer buitentips uit de community

Help elkaar, doe mee aan de discussie 3 Comments

Stel je vraag aan de commmunity