Buitentip:
De perfecte BBQ met Elmar

April 26, 2020
Buitentip van Elmar

Voorbereiding

Barbecuen is heel makkelijk, want zelfs ik kan het, en ik ben absoluut niet de kok in huis. Ik ben een man, dus ik vind het leuk om vuur te maken en vlees te braden.
Je hebt natuurlijk ontelbaar veel soorten vlees en groente. Je kunt het simpel houden door bij de supermarkt worsten, sateetjes, hamburgers en speklappen te halen, vaak al van tevoren gemarineerd. Zelf marineren kan ook, ik laat het vlees vaak langer dan een dag in de marinade staan, maar langer dan een uur in de marinade zorgt al gegarandeerd voor een extra lekkere smaak.

BBQ tips

  • Stokjes. Als je saté gaat maken op de BBQ dan is het echt heel handig om de satéstokjes zolang mogelijk van tevoren al in het water te leggen. Je voorkomt daarmee dat ze verbranden. Je kunt ze ook in wijn leggen, heeft geen enkel nut, maar is leuk voor het verhaal.
  • Citroen. Maak je rooster schoon met een halve citroen. Ook als je bijvoorbeeld eerst vis hebt geroosterd en daarna vlees gaat grillen. Citroen zorgt ervoor dat je vlees niet naar vis smaakt, en na het barbecueën is je barbecuerooster weer snel schoon.
  • Ook is het handig om je rooster na het barbecuen in het gras te leggen, de volgende dag is hij al vanzelf een stuk schoner geworden door het natte gras.

       Vergeet niet om ook een emmer water bij de hand te houden voor het geval dat. 

Laatste tip!

Verder is het van belang om te genieten van het proces van barbecueen en van het gezelschap om je heen. Nog een laatste tip, ná het barbecueen is een kopje koffie natuurlijk altijd lekker. Om het feest compleet compleet te maken leg je stroopwafels ingepakt in aluminiumfolie even kort op de barbecue.

 

Alvast veel plezier en eet smakelijk! Ik lees heel graag jouw tips, laat hieronder een reactie achter
Meer buitentips uit de community

Stel je vraag aan de commmunity