Buitentip:
Trail runnen in het duingebied met Bart

April 26, 2020
Buitentip van Bart

De overstap

De overstap van hardlopen op de weg naar trailrunning kan een confronterende ervaring zijn. Trailrunning is een populaire uitdaging voor wegatleten. Je kunt dezelfde afstanden lopen als op de weg, en ontdekken dat het veel meer van je zal vergen. De hoogteverschillen en het ruwe terrein verveelvoudigen de fysieke uitdaging.

Beginners routes

In de duinen rond Haarlem zijn diverse trails voor beginnende en gevorderde trailrunners te vinden.Hardlopen in de Kennemerduinen is afwisselend en uitdagend: zand- en schelpenpaden worden afgewisseld door mulle single tracks met prachtige vergezichten op de duinmeren.

 

Trailrun 14 kilometer op Strava
Trailrun 20 kilometer op Strava
Trailrun 2 6 kilometer op Strava
Duinmeren trail 8 kilometer op Strava

       Het dragen van de juiste schoenen zijn ontzettend belangrijk. Maak een bewuste keuze hierin

Laatste tip!

Trailruns zijn meestal kleinschalig en minder competitief dan wegwedstrijden, wat betekent dat je (letterlijk!) de tijd kunt nemen om even stil te staan om de omgeving in je op te nemen. Raak niet verblindt door je te veel te focussen op snelheid en tijd, maar probeer op te gaan in de natuur om je heen. Geniet van het feit dat je een lichaam hebt met het vermogen om deze zware sportieve uitdaging aan te gaan. Er zijn veel mensen die dat niet kunnen.
Meer buitentips uit de community

Stel je vraag aan de commmunity